Duurzaamheid


Duurzaamheidsbeleid:

Maatschappelijk verantwoord ondernemen



Duurzaamheidsbeleid:

Maatschappelijk verantwoord ondernemen


MVO beleid met 3 pijlers

Voor PurePack betekent Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) dat we altijd de balans zoeken tussen ondernemen en oog hebben voor mens en milieu. We werken met drie pijlers om handen en voeten te geven aan ons MVO beleid: de drie P’s. De 3 P’s staan voor People (mensen), Planet (planeet) en Profit (winst):


People: Aandacht voor mensen en medewerkers is belangrijk. Met elkaar in contact staan en omzien naar elkaar heeft een belangrijke rol in hoe wij ondernemen. Zo werken we samen met sociale werkplaatsen en lokale zzp’ers. Ook bieden we de mogelijkheid tot een stage of integratieproject om kennis over te brengen en/of iemand nieuwe kansen te bieden. We willen graag bijdragen aan de verrijking van leerlingen door ze te vertellen en te leren over ons vak. Ook bieden we graag een veilige werkomgeving aan voor diegenen die wat meer tijd nodig hebben. Om te waarborgen dat dit ook elders gebeurt, dienen onze leveranciers buiten de EU een “Code of Conduct Supplier” te tekenen. Zo kunnen we ze aanspreken op zaken en weten we dat ze zich houden aan de wetten in hun regio


Planet: Milieu en energie zijn grote maatschappelijke thema’s. Ook wij houden ons hiermee bezig. Aandacht voor het milieu staat bij ons hoog in het vaandel: hoe worden grondstoffen gebruikt? Welke alternatieven zijn er, nu en in de toekomst? We streven er altijd naar dat de natuur zo min mogelijk wordt uitgeput en onderzoeken goede alternatieven die zoveel mogelijk uit hernieuwbare bronnen komen. 


Profit: Het creëren van economische waarde door bedrijven zorgt ervoor dat het bedrijf gezond is. We leveren economische waarde door vooruitstrevend te zijn in onze productontwikkeling: welke nieuwe inzichten zijn er en hoe kunnen wij die toepassen? Ook geven we verpakkingsadvies, zodat elke verpakking zo duurzaam mogelijk is in ontwikkeling, productie, verpakking van het product, het vervoer en het weggooien en/of recyclen van de verpakking. 


Code of conduct voor leveranciers

Respect en waardering voor mens en product vinden we belangrijk. Daarom hebben we een Code of Conduct opgesteld. Hiermee willen we ervoor zorgen dat ieder mens die betrokken is bij onze onderneming verzekerd is van respect en waardering.

Dit geldt voor het gehele proces: van ontwikkelen tot produceren. Met onze Code of Conduct willen we waarborgen dat iedereen als volgt wordt behandeld, waarbij de lokale wetgeving in acht wordt genomen:

 

1.      Er wordt geen gebruik gemaakt van kinderarbeid of moderne slavernij.

2.      De werkomgeving is veilig en gezond, afgestemd met de lokale wet- en regelgeving.

3.      Elke werknemer heeft recht op pauze, eten en drinken.

4.      Er vindt geen discriminatie plaats.

5.      Elke werknemer ontvangt een eerlijk salaris.

6.      De werkuren zijn niet langer dan maximaal toegestaan volgens de lokale wet- en regelgeving.

7.      Er is een mogelijkheid om je als werknemer aan te melden bij een vereniging. 

Sustainable development goals

Met onze natuurlijke verpakkingen dragen we bij aan de 17 werelddoelen. De 17 doelen om de wereld een betere plek te maken voor iedereen voor 2030. Ook bekend als de Sustainable Development Goals die in 2015 door de Verenigde Naties werden vastgesteld als de nieuwe mondiale duurzame ontwikkelingsagenda voor 2030.
 

3 - Goede gezondheid en welzijn

Verzeker een goede gezondheid en promoot welzijn voor alle leeftijden. 
Het is van belang om iedereen een kans te geven om bij te dragen aan een maatschappij om het gevoel te hebben dat men er toe doet en om een voldaan gevoel en tevreden gevoel te geven. Daarom werken wij samen met de dagbesteding Careander.
 
12 - Verantwoorde consumptie en productie 
Duurzame productie en consumptie, met een efficiënter gebruik van grondstoffen, verlaagt de druk op het milieu en vermindert de afhankelijkheid van die grondstoffen. 
Wij dragen bij met duurzame verpakkingen die recyclebaar zijn, biologisch afbreekbaar of composteerbaar. Sommige zijn zelfs goedgekeurd voor biomassa wat betekent dat er geen afval is.

 

15 - leven op het land 
SDG 15 gaat over bescherming, herstel en duurzaam beheer van het leven op het land in al zijn vormen. Bescherming en herstel van ecosystemen en biodiversiteit kunnen de weerbaarheid tegen toenemende bevolkingsdruk, intensivering van landgebruik en klimaatverandering versterken.
We werken met papier en karton met FSC certificering: al het hout is afkomstig uit duurzame bosbouw. Als alternatief bieden we ook PaperWise aan, wat grondstoffen haalt uit landbouwafval. Om de biodiversiteit een extra steun te geven, werken we ook met groeipapier: papier vol zaadjes.

FSC - Forest Stewardship Council

Om onze waardevolle bosgebieden en houtbronnen te beschermen is het papier en karton waarmee PurePack werkt afkomstig van FSC bosgebied. De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor het behoud van bossen en verantwoord bosbeheer wereldwijd. Op dit moment is maar 5% van alle bossen in de wereld FSC gecertificeerd. 
Ongeveer 15% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen wordt veroorzaakt door ontbossing. De CO₂ die in de loop van tientallen, honderden jaren door bossen is opgenomen komt dan vrij. FSC-bosbeheer voorkomt die uitstoot, het bossysteem blijft intact en kan doorgaan met CO₂ opnemen.

Share by: